Over ons

Het ICETD is in 2009 opgezet door Hans Arendse. Hij werkte in die tijd als hoefsmid, en veel paarden met vage kreupelheden werden naar hem doorverwezen. Onder het motto “de hoefsmid vindt wel een oplossing” is Hans naar de oplossing gaan zoeken. In 2003 liep hij tegen thermografie aan en is uiteindelijk deze onderzoekstechniek gaan uitwerken om op paarden toe te kunnen passen en zodoende de werkelijke problemen in de paarden op te sporen. Uiteindelijk is deze onderzoekstechniek in 2008 op grotere schaal geïntroduceerd en in 2009 ontstond de gedachte om een opleiding ervoor op te gaan zetten, aangezien deze onderzoekstechniek enorm effectief, kostenbesparend, maar ook zeer onbekend was.

Samen dierenarts Drs. Karin Leibbrandt, die hem al vanaf 2006 aan het volgen was, zijn zij aan de slag gegaan en momenteel is het ICETD het enige echte opleidingscentrum die een  kwalitatieve opleiding aanbiedt.

Tot 2016 waren de studenten allemaal van de Nederlandse nationaliteit, maar de laatste jaren zijn daar studenten uit verschillende landen bijgekomen. Vandaar de behoefte om een opleiding te ontwikkelen die ook internationaal te volgen is en dat staat nu in de steigers.

Vanaf Januari 2021 zal er een volledig nieuw concept opleiding in de markt worden gezet, uniek op dit gebied en te volgen voor studenten uit de hele wereld.

De behoefte aan goede gecertificeerde thermografen groeit met de dag. Steeds meer ontdekken de paardeneigenaren de voordelen van thermografie. Het is veel goedkoper dan alle andere onderzoekstechnieken én je krijgt direct antwoorden op al je vragen. Ga je een paard kopen? Dan is het effectief om een thermografisch onderzoek uit te laten voeren, want als het paard ergens problemen heeft (wel of niet oplosbaar) dan is het met thermografie in beeld te brengen. Soms is er dan nader onderzoek nodig, maar binnen 2 uur heb je een heel goed beeld van het gehele paard.

Wil je meer weten over de opleiding, kijk even op de betreffende pagina of neem contact met ons op door een email te sturen naar paardenservicetermografie@gmail.com