Opleiding Thermografie

In onze opleiding thermografie wordt veel aandacht besteedt aan de anatomie van het paard. Uiteraard zal de meeste studietijd toch opgaan aan het uitvoeren van onderzoeken waarbij de interpretatie van de beelden natuurlijk heel belangrijk is. De uitslag van het onderzoek staat of valt met een correcte manier van interpreteren. Immers temperatuur verschillen aflezen in de opnames lukt de meeste mensen nog wel. Ik zelf heb het mijn nichtje van 7 jaar laten doen en die kwam er prima uit. Maar wil je de klant antwoorden kunnen geven op zijn vragen dan zul je toch heel wat meer in je mars moeten hebben. En dat leer je niet in een paar dagen.

Helaas zien we opleidingen waar een 4/5daagse workshop al voldoende is om een certificaat te krijgen

Wij gaan uit van een normale studieduur van 1 tot 1,5 jaar voordat je gecertificeerd kunt worden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, dierenartsen die bij ons de opleiding volgen (en dat zijn er al een aantal geweest) die kunnen de anatomiemodules vaak links laten liggen. Paardenbehandelaars kunnen ook op diverse modules vrijstelling krijgen, maar een ding blijft voor iedereen gelijk en dat is ervaring opdoen. Ervaring opdoen is zo belangrijk om een juiste interpretatie te kunnen maken van de beelden dat wij inmiddels weten dat dit pas na ca 60 onderzoeken erin zit. Uiteraard gaat de een sneller dan de ander, daar zullen we ook rekening mee houden.

U merkt het wel, het is niet zo eenvoudig als dat het er uitziet, maar wij leveren maatwerk door iedereen als een individu te zien en te behandelen, zodat we een optimaal resultaat kunnen behalen.

In Januari 2021 start de opleiding in een geheel nieuwe vorm, efficiƫnter en daardoor beter betaalbaar !!

Houdt ook onze facebook pagina goed in de gaten want daar zullen wij de “dagelijkse” mededelingen doen.